Conopidă gratinată

conopida legume gratinate IF60702 jpeg

Această reţetă poate fi servită ca atare sau ca garnitură la orice fel de carne.

Ingrediente

750 g cartofi 1 conopidă potrivită 3 morcovi 1/2 varză mică 1 legătură ceapă verde 100 g brânză rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă sare piper alb măcinat 1 vârf cuţit de nucşoară pătrunjel verde pentru decor

Cum se prepară

Se fierb cartofii în coajă 20 de minute. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în felii groase. Se fierb conopida desfăcută în bucheţele şi morcovii tăiaţi rondele mai grosuţe pentru 5-7 minute în apă cu sare şi se scurg.

Varza se toacă fideluţă, se fierbe în apă cu puţină sare 5 minute şi se scurge bine. Ceapa se toacă şi se amestecă cu legumele fierte şi cu brânza rasă. Laptele se amestecă cu smântâna, se adaugă ouăle, se condimentează cu piper, sare, după gust, şi nucşoară. Se omogenizează totul foarte bine.

Amestecul de legume se aşază într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, după care se adaugă compoziţia de smântână şi se lasă la copt până se rumeneşte frumos deasupra. Se decorează cu pătrunjel verde şi se serveşte.

sursa foto: ImageFood