Cornuleţe cu cremă de cacao

O gustare dulce, precum aceste cornuleţe cu cremă de cacao, este oricând binevenită.
Ingrediente pentru cornuleţe cu cremă de cacao
Pentru aluat 1 kg făină 50 g drojdie 500 ml apă caldă 100 ml ulei sare 100 g zahăr coaja de la 1 lămâie 1 lingură esenţă de rom 1 lingură esenţă de vanilie
150 ml lapte de soia
350 ml ulei
150 g zahăr pudră
5 linguri cacao
3 linguri zeamă de lămâie
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare pentru cornuleţe cu cremă de cacao
Freci drojdia cu 4 linguri de apă, 2 de făină şi laşi maiaua la crescut câteva minute. O pui peste făina cernută, adaugi zahărul, coaja de lămâie, uleiul, praful de sare şi esenţa de vanilie şi de rom. Începi să frămânţi, turnând apă călduţă puţin câte puţin. La final, trebuie să obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de degete. Îl acoperi şi-l laşi la crescut.
Între timp, prepari crema. Pui într-un vas adânc laptele de soia, zahărul şi uleiul, toate la temperatura camerei. Aşezi blenderul la fundul vasului şi amesteci 2 minute, după care-l
ridici uşor pentru a se încorpora şi uleiul. După ce s-au omogenizat, torni zeama de lămâie, apoi presari cacaua şi sarea. Amesteci bine până obţii o cremă densă. Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi rotunde, pe care le tai în triunghiuri. Pui în capătul lat 2 linguri de cremă şi rulezi. Aşezi cornuleţele cu cremă de cacao într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până se rumenesc. După ce s-au răcorit puţin, le pudrezi cu zahăr.
foto: profimedia