Cornuleţe cu gem şi nuci. Cea mai bună şi uşoară reţetă.

Cât de bine mirosea bucătăria când bunica făcea aceste fragede cornuleţe cu gem şi nuci. Poţi readuce şi tu aroma acelor zile chiar în bucătăria ta!
Ingrediente pentru 1 tavă de cornuleţe cu gem şi nuci
500 g făină 200 g smântână 200 g untură de porc 100 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură oţet 1 praf de sare 100 g zahăr pudră pentru ornat
400 g magiun de prune
200 g nuci mărunţite
Modul de preparare al reţetei de cornuleţe cu gem şi nuci
Amesteci untura ţinută la temperatura camerei cu smântâna, zahărul, bicarbonatul stins cu oţet şi praful de sare. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat moale. Când este gata, îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 3 ore.
Ulterior, împarţi aluatul în două şi-l întinzi pe masa tapetată cu făină. Îl tai în triunghiuri, iar fiecare triunghi îl umpli cu magiunul amestecat cu nucile mărunţite. Răsuceşti triunghiurile şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Când s-au răcit, îmbraci cornuleţele în zahăr pudră.
sursa foto: Profimedia