Cornuleţe cu marmeladă

Cornuleţele bunicii nu au fost niciodată mai gustoase.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 375 g făină 125 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri sare coajă de lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat
Pentru umplutură
marmeladă
100 g nucă măcinată
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Cerni făina pe o planşetă şi faci loc în mijloc pentru zahăr, unt moale, gălbenuşuri, sare, coajă de lămâie şi bicarbonat. Frămânţi bine aluatul şi-l împarţi în trei bucăţi. Din fiecare parte, întinzi o foaie potrivită ca grosime, de formă rotundă, pe care o tai în 8 bucăţi.
Amesteci marmeladă după gust cu nucă, pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi şi rulezi din afară spre interior. Le aşezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc. După coacere, dai cornuleţele prin zahăr pudră, cât sunt calde.