Cornuleţe cu marmeladă

cornulete cu marmelada jpeg

Cornuleţele bunicii nu au fost niciodată mai gustoase.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 375 g făină 125 g zahăr pudră 250 g unt 2 gălbenuşuri sare coajă de lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat

Pentru umplutură

marmeladă

100 g nucă măcinată

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina pe o planşetă şi faci loc în mijloc pentru zahăr, unt moale, gălbenuşuri, sare, coajă de lămâie şi bicarbonat. Frămânţi bine aluatul şi-l împarţi în trei bucăţi. Din fiecare parte, întinzi o foaie potrivită ca grosime, de formă rotundă, pe care o tai în 8 bucăţi.

Amesteci marmeladă după gust cu nucă, pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi şi rulezi din afară spre interior. Le aşezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc. După coacere, dai cornuleţele prin zahăr pudră, cât sunt calde.