Cornuleţe sărate

Crescents and Seed cakes with Coconut and Nut Filling jpeg

Bucură-te de magia Sărbătorilor cu reţete pe alese. Cornuleţele sărate sunt aperitivul perfect cu care să îi răsfeţi pe cei dragi.

Ingrediente

800 g făină 30 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 3 linguri ulei 1 praf sare 1 linguriţă zahăr 4 ouă 300 g şuncă 2 cutii cremă de brânză mac, opţional susan, opţional

Mod de preparare - Cornuleţe sărate

Pentru aluat, dizolvi drojdia în laptele călduţ, apoi adaugi zahărul şi 4 linguri de făină. Acoperi vasul cu un prosop curat şi-l laşi la cald 30-40 de minute. Între timp, mixezi 2 ouă cu sare. Când maiaua şi-a triplat volumul, adaugi ouăle şi uleiul. Cerni făina de câteva ori pentru a se aera şi o încorporezi treptat.

Frămânţi un aluat elastic pe care-l acoperi cu un prosop şi-l laşi să dospească o oră. Întinzi aluatul pe blatul de bucătărie, presărat cu făină, şi îl tai în 20 de triunghiuri, le ungi cu cremă de brânză, aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă şi rulezi cornuleţele. Le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la cald 30 de minute. Baţi cele două ouă rămase şi ungi cornuleţele. Dacă doreşti, le presari cu mac sau cu susan, apoi dai tava la cuptorul preîncălzit până când devin aurii.