Covrigei dulci

Sunt răsfăţul suprem alături de o ceaşcă de cafea. Iată cât de uţor se prepară covrigeii dulci.
De ce ai nevoie pentru covrigei dulci
Pentru aluat
250 ml apă
6 linguri unt
2 linguri zahăr
1 praf sare
250 ml făină
3 ouă
2 albuşuri
Pentru glazură
¾ cană zahăr pudră
2 linguri miere
3 linguri lapte
Cum se prepară covrigeii dulci
Dă drumul la cuptor şi pune hârtie de copt într-o tavă, pe care ai desenat în prealabil cerculeţe. Amestecă apa, untul, zahărul şi sarea într-o cratiţă, pe care o pui pe foc. Când începe să clocotească adaugă făina şi amestecă energic să nu se formeze cocoloaşe. Amestecă până obţii un aluat care se desprinde de pereţii vasului. Dă-l deoparte şi mixează-l 1 minut, după care lasă-l să se răcească. Adaugă ouăle unul câte unul şi albuşurile. Pune aluatul în poş şi fă covrigei direct pe hârtia de copt, urmând forma cerculeţelor. Dă tava la cuptor până se rumenesc uşor, după care stinge focul şi mai lasă-i în cuptor 5 minute.
Pentru glazură amestecă toate ingredientele şi trece fiecare covrigel prin glazură.
Sursa foto http://cinnamonandtoast.com