Covrigei dulci

Covrigei dulci jpeg

Sunt răsfăţul suprem alături de o ceaşcă de cafea. Iată cât de uţor se prepară covrigeii dulci.

De ce ai nevoie pentru covrigei dulci

Pentru aluat

250 ml apă

6 linguri unt

2 linguri zahăr

1 praf sare

250 ml făină

3 ouă

2 albuşuri

Pentru glazură

¾ cană zahăr pudră

2 linguri miere

3 linguri lapte

Cum se prepară covrigeii dulci

Dă drumul la cuptor şi pune hârtie de copt într-o tavă, pe care ai desenat în prealabil cerculeţe. Amestecă apa, untul, zahărul şi sarea într-o cratiţă, pe care o pui pe foc. Când începe să clocotească adaugă făina şi amestecă energic să nu se formeze cocoloaşe. Amestecă până obţii un aluat care se desprinde de pereţii vasului. Dă-l deoparte şi mixează-l 1 minut, după care lasă-l să se răcească. Adaugă ouăle unul câte unul şi albuşurile. Pune aluatul în poş şi fă covrigei direct pe hârtia de copt, urmând forma cerculeţelor. Dă tava la cuptor până se rumenesc uşor, după care stinge focul şi mai lasă-i în cuptor 5 minute.

Pentru glazură amestecă toate ingredientele şi trece fiecare covrigel prin glazură.

Sursa foto http://cinnamonandtoast.com

http://cinnamonandtoast.com