Covrigi cu caşcaval

covrigei cu cascaval jpeg

Preparatele sărate de la aperitiv deschid pofta de mâncare a mesenilor. Iar aceşti covrigei cu caşcaval sunt un deliciu pe care trebuie să-l prepari!

De ce ai nevoie pentru covrigi cu caşcaval

500 g făină

150 g piure de cartofi

150 g unt

1 praf sare

250 ml apă călduţă

1 cub drojdie

100 g caşcaval

1 ou

Cum se prepară covrigii cu caşcaval

Amesteci făina cu sarea, adaugi drojdia dizolvată în apă, apoi piureul de cartofi şi, la sfârşit, untul topit. Frămânţi bine şi, dacă mai este nevoie, completezi cu apă sau făină, până obţii un aluat elastic, nelipicios. Laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl tai bucăţi, cam cât o mandarină. Modelezi baghete lungi de 10-15 cm cărora le dai formă de semilună. Ungi cu ou, după care presari caşcaval ras. Le aşezi într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit, 20-30 de minute.