Cremă caramel cu şofran
Dacă vrei să faci un desert delicios, acestă cremă caramel este extrem de rafinată. Va fi desertul perfect.
Ingrediente:
700ml lapte 250g zahăr fin 8 ouă câteva fire de şofran
Mod de preparare:
Fierbi laptele la foc mic. Îl laşi să se înăbuşească câteva minute. Pui jumătate din cantitatea de zahăr, apoi se ia de pe foc. Zahărul rămas se caramelizează. Îl pui într-un vas, adaugi puţină apă, apoi îl pui pe foc până se topeşte. Zahărul caramelizat se toarnă peste lapte şi se amestecă bine, apoi se pune din nou pe aragaz, la foc mic. Laptele trebuie păstrat fierbinte, dar nu-l lăsaţi să fiarbă.
Se sparg 3 ouă într-un vas. De la celelalte 5 folosiţi doar gălbenuşurile, care se pun cu ouăle întregi şi se bat până devin spumoase. Se adaugă treptat laptele fierbinte peste ouă, amestecând uşor. Firele de şofran se pun pe o tavă acoperită cu hârtie cerată, apoi se aşează în cuptorul fierbinte cu uşa deschisă parţial. Când şofranul este uscat se scoate din cuptor. Jumătate din fire se mărunţesc între degete şi se amestecă cu crema, care se pune din nou la fiert la foc mic până se întăreşte puţin, dar fără să fiarbă. Se pune crema într-un bol sau farfurie şi se lasă la răcit. Se presară restul firelor de şofran deasupra cremei sau puteţi folosi câteva linguri de dulceaţă, pentru decor.
Dificultate medie
4 porţii
Timp de preparare: 1h