Cremă de căpşuni

crema capsuni jpeg

În anumite zone din regiunea germană Bavaria, s-a păstrat cu sfinţenie o tradiţie veche de mii de ani, conform căreia spiriduşii ar fi mari iubitori ai căpşunilor. Sătenii au obiceiul ca primăvara să atârne coşuri pline cu căpşuni de coarnele vitelor, ca ofrandă adusă spiriduşilor. În acest fel, se crede că animalele vor fi ferite de boli şi vor da lapte din belşug.

Ingrediente

3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 10 g gelatină 500 g frişcă 300 g căpşuni

500 g căpşuni

200 g zahăr

Mod de preparare

Prepari gelatina cu laptele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un vas combini ouăle bătute, gelatina şi zahărul şi pui pe baie de aburi, amestecând până se îngroaşă. Dai

deoparte şi laşi la răcorit. Pasezi căpşunile în blender şi mixezi frişca. Pui căpşunile în frişcă, după care le omogenizezi cu crema de ouă. Torni compoziţia în ce forme doreşti şi pe care le dai la frigider peste noapte. Pentru sirop, amesteci căpşunile cu zahărul şi le laşi câteva ore să-şi lase zeamă. Scurgi siropul şi îl dai în câteva clocote, până se îngroaşă puţin. Serveşti crema cu sirop.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg