Cremă de căpşuni

În anumite zone din regiunea germană Bavaria, s-a păstrat cu sfinţenie o tradiţie veche de mii de ani, conform căreia spiriduşii ar fi mari iubitori ai căpşunilor. Sătenii au obiceiul ca primăvara să atârne coşuri pline cu căpşuni de coarnele vitelor, ca ofrandă adusă spiriduşilor. În acest fel, se crede că animalele vor fi ferite de boli şi vor da lapte din belşug.
Ingrediente
3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 10 g gelatină 500 g frişcă 300 g căpşuni
500 g căpşuni
200 g zahăr
Mod de preparare
Prepari gelatina cu laptele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-un vas combini ouăle bătute, gelatina şi zahărul şi pui pe baie de aburi, amestecând până se îngroaşă. Dai
deoparte şi laşi la răcorit. Pasezi căpşunile în blender şi mixezi frişca. Pui căpşunile în frişcă, după care le omogenizezi cu crema de ouă. Torni compoziţia în ce forme doreşti şi pe care le dai la frigider peste noapte. Pentru sirop, amesteci căpşunile cu zahărul şi le laşi câteva ore să-şi lase zeamă. Scurgi siropul şi îl dai în câteva clocote, până se îngroaşă puţin. Serveşti crema cu sirop.