Cremă de zahăr ars cu lămâie

Atunci când gradele din termometre sunt din ce în ce mai multe, căutăm un desert răcoros. Iar această cremă de zahăr ars cu lămâie este numai bună de încercat.
De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars cu lămâie
250 ml smântână
3 gălbenuşuri
3 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură esenţă de vanilie
puţină coajă de lămâie
4 linguri zahăr, pentru crustă
Cum se prepară crema de zahăr ars cu lămâie
Pune smântâna pe foc până începe să clocotească pe margini. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Toarnă un sfert din smântână peste ouă, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi amestecă, după care încorporează restul de smântână. Pune compoziţia în vase şi dă-le la cuptor, pe baie de aburi. Când sunt aproape gata, presară coaja de lămâie şi zahărul pentru crustă şi mai dă-le la cuptor pentru 10 minute.