Cremă fină cu vanilie

crema fina cu vanilie jpeg

Această cremă fină de vanilie poate fi concluzia delicioasă a unei mese luată în familie.

Ingrediente

6 gălbenuşuri 500 ml smântână dulce 125 g zahăr 1 baton de vanilie 2 linguriţe zahăr brun 2 mandarine

Cum se prepară

Se taie batonul de vanilie şi se scot seminţele, apoi se fierb 5 minute cu smântâna şi se lasă la răcit. Se bat gălbenuşurile cu zahărul până acesta se topeşte. Se adaugă treptat smântâna şi ­două linguri de zeamă de mandarine.

Se strecoară crema şi se toarnă în forme mici termorezistente, care se pun într-o tavă cu apă fierbinte şi se coc în cuptorul preîncălzit

30-40 de minute. Cu 10 minute înainte să fie gata, se presară zahăr brun. Se decorează cu felii de mandarine şi se lasă la rece ­două ore.