Cremşnit

Cremsnit jpeg

Îţi propunem un desert uşor de făcut şi extrem de gustos. E timpul să-l încerci chiar acum.

Ingrediente:

pachet foi cremşnit 1 l lapte 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g amidon 1 vârf de sare 3 ouă 1 cană zahăr pudră

Mod de preparare:

Separi ouăle. Baţi albuşurile cu un pic de sare, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte, iar pe cea rămasă o combini cu amidonul. Amesteci. Când începe să fiarbă, adaugi gălbenuşurile cu zahăr şi apoi torni laptele cu amidon. Tot procesul necesită foc domol. Amesteci în oală până obţii o budincă (la consistenţă), apoi încorporezi albuşurile bătute spumă, puse lingură cu lingură. Nu contează cum amesteci, riscul de a „se tăia“ nu există la această reţetă. Într-o tavă aşezi primul strat de foi (cam trei) peste care torni budinca uşor călduţă; urmează încă un strat de foi şi unul de cremă. Pentru partea de sus, poţi fărâmiţa o foaie sau o întinzi ca atare.

La sfârşit presari zahăr pudră şi dai la frigider câteva ore.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg