Creveţi cu usturoi şi pătrunjel

Creveţii sunt excelenţi în mâncăruri. Preparaţi cu sos de lămâie, cu usturoişi pătrunjel sau simpli, aceştia merg excelent la pilaf sau spaghete. Sunt foarte sănătoşi, gustoşi şi uimitor de simplu de făcut. Vă prezentăm astăzi o reţetă simplă de creveţi cu usturoi şi pătrunjel şi câteva trucuri pentru a-i obţine cât mai simplu şi mai rapid.
Ingredientele necesare pentru creveţi cu usturoi şi pătrunjel:
- 500 de grame de creveţi prefierţi
- 200 de ml de vin alb de calitate
- jumătate de legătură de pătrunjel verde
- 1 lămâie mai mică
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- sare, piper şi puţin ulei
Cum să prepari creveţi cu usturoi şi pătrunjel rapid şi foarte gustoşi:
Când nu ai timp pentru gătit şi îţi doreşti o cină gustoasă, uşoară şi sănătoasă, creveţii sunt o alegere extraordinară. Alege creveţi prefierţi pentru a-ţi uşura munca. Aceştia nu vor avea nevoie decât să fie spălaţi şi decorticaţi. Decorticarea se face astfel: se taie întâi capul, apoi se desprinde carapacea din mijloc şi se scot încet picioruşele. La final se taie coada şi gata decorticatul.
Creveţii se lasă deoparte şi se toacă mărunt usturoiul şi ardeiul iute. Se pune o tigaie la foc mic şi 2-3 linguri de ulei de măsline, de preferat. Se lasă la încins, apoi când începe usturoiul să se călească se aruncă şi creveţii în tigaie. Se adaugă şi vinul alb şi se lasă să fiarbă cam 10 minute. La fierbere, creveţii se vor micşora puţin, este normal să se întâmple aşa. Înainte de a stinge focul se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se ia tigaia de pe foc. Focul se ţine mic, nimic nu trebuie să se ardă.
La tigaia luată de pe foc se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Cu mare grijă se amestecă toate ingredientele după ce se condimentează cu sare şi piper. Se obţine o mâncare extrem de simplu de preparat şi foarte gustoasă. Se poate combina cu spaghete sau cu orez simplu fiert, dar creveţii aceştia merg de minune şi alături de 2 felii de pâine prăjite. Poftă bună!