Creveţi la cuptor, cu lămâie şi usturoi

creveti cu lamaie si usturoi jpeg

Una dintre cele mai rapide şi uşoare metode pentru a prepara creveţii este să îi dai câteva minute la cuptor. Poţi să găteşti aceste crustacee în atât de multe moduri, dar o reţetă simplă ar fi să foloseşti un strop de ulei de măsline, usturoi şi sucul proaspăt de la o lămâie. Odată scoşi din cuptor, creveţii pot fi serviţi cu paste sau alături de salata ta preferată.

Ingrediente (4 porţii)

450 g creveţi decorticaţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei de măsline 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute sucul de la 1 lămâie 1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu puţin ulei două tăvi mari, antiaderente. Cureţi şi toci căţeii de usturoi. Combini creveţii (de la care îndepărtezi învelişul exterior dacă sunt deja curăţaţi de vene), usturoiul, uleiul şi fulgii de ardei iute într-un bol mare. Amesteci bine pentru ca ingredientele să se lipească de creveţi.

Aşezi creveţii pe o foaie de copt în tavă, pe un singur strat. Dai la cuptor 6 sau 8 minute sau până vezi că au devenit opaci. Stoarce sucul de la o lămâie peste creveţi şi decorează cu pătrunjel.

Sursa: