Croissant cu unt

În weekend, când timpul îţi permite să te răsfeţi la micul dejun, îţi recomandăm să prepari minunatele croissante cu unt.
De ce ai nevoie pentru croissante cu unt
12 g drojdie proaspătă
100 ml lapte
500 g făină
12 g sare
75 g zahăr
35 g unt moale
15 g lapte praf
145 ml apă minerală
325 g unt rece
2 ouă, pentru uns
Cum se prepară croissante cu unt
Dizolvi drojdia în lapte, încorporezi făina cernută, sarea, zahărul, untul moale, laptele praf şi apa minerală. Frămânţi până se omogenizează ingredientele şi aluatul este ferm. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul. Îl mai frămânţi puţin, după care îl dai la rece pentru o oră şi la congelator pentru alte 30 de minute.
Pui untul rece într-o pungă şi îl întinzi până acoperă întreaga suprafaţă a pungii.
Scoţi alutul din congelator, îl întinzi pe lung, pui la mijloc untul scos din pungă, împătureşti aluatul şi-l întinzi. Îl împătureşti din nou, îl întinzi şi din nou îl împătureşti. Îl dai la rece 30 de minute, după care îl întinzi şi-l împătureşti din nou. Repeţi operaţiunea de patru, ori din 30 în 30 de minute. La final, întinzi aluatul, îl tai triunghiuri pe care le rulezi şi aşezi croissantele în tavă, cu spaţii între ele. Le ungi cu ou şi le dai la cuptor, la foc mic, până se rumenesc.