Cubuleţe de mămăligă cu brânză şi mărar

Nimic mai simplu! Nimic mai săţios! Iar într-o prezentare atractivă, s-ar putea să nu mai rămână nicun cubuleţ în farfurie!
Ingrediente 350 g mălai grişat 700 ml apă 50 g unt 4 linguri smântână 200 g telemea de oi mărar uscat sare piper
Cum se prepară
Se toarnă apa în ceaun, se adaugă un praf de sare şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă untul şi se toarnă mălaiul „în ploaie”, amestecând permanent să nu se facă cocoloaşe.
Când începe să se îngroaşe mălaiul, se adaugă brânza rasă şi smântâna, se amestecă în continuare şi se lasă mămăliga să fiarbă bine.
Când este gata, se răstoarnă mămăliga pe planşetă într-un strat de circa 3 cm, se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe cu latura de 3 cm. Se aşază cubuleţele de mămăligă într-un vas termorezistent, se introduc la cuptor pentru a le încălzi din nou şi se servesc presărate cu mărar uscat şi cu piper.