Cum se face untul de migdale

Este disponibil în comerţ, dar cel preparat în casă are un gust mult mai bun.
De ce ai nevoie pentru unt de migdale
600 g migdale
1 praf de sare
Cum se prepară untul de migdale
Dai drumul la cuptor şi aşezi migdalele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ţii la cuptor 20-25 de minute, până când migdalele sunt uşor aurii când le rupi în jumătate. Ai grijă să nu le arzi, deoarece vor deveni amărui.
După ce s-au răcit complet le pui în blender şi le pasezi aproximativ 15 minute. Din când în când rade cu o spatulă pereţii şi baza vasului. La final trebuie să aibă o consistenţă cremoasă. Adaugi sare, dacă vrei un gust mai intens. Păstrezi untul de migdale la frigider 1-2 săptămâni, în borcane. Îl poţi servi simplu sau alături de îngheţată sau în compoziţia prăjiturilor.
Sursa foto http://thehealthfulideas.com