Cum se prepară fasolea în stil grecesc

La greci o vei întâlni sub de numirea de fassolia yiachni şi este unul dintre feluri de mâncare tradiţional greceşti.
De ce ai nevoie
250 g fasole uscată
50 ml ulei de măsline
1-2 cepe tocate
500 g roşii
1 frunza de dafin
sare
piper
brânză feta
ceapă roşie, pentru servit
Cum se prepară
Înmoi fasolea în apă peste noapte. A doua zi, o scurgi, pui din nou apă şi aşezi fasolea la foc. O laşi să dea un clocot, apoi o scurgi şi o pui în apă cu puţină sare. O laşi să fiarbă până când începe să se înmoaie.
Încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, apoi adaugi fasolea scursă, roşiile descojite tocate, frunza de dafin şi îndeajuns de multă apă în care au fiert fasolele, cât să le acoperi. Laşi să fiarbă la foc mic, condimentezi cu sare şi piper. Serveşti fasolea cu brânză feta şi ceapă roşie tocată.
Sursa http://bluecayenne.com