Cuşcuş cu sos de legume

cuscus sos legume shutterstock 20715187 jpeg

Ne pregătim să intrăm în Postul Crăciunului şi trebuie să avem tolba plină cu reţete potrivite pentru această perioadă. Propunerea de mai jos, cuşcuş cu sos de legume, ce-i drept venită din bucătăria marocană, este însă foarte uşor de preparat şi perfectă pentru perioada postului.

Ingrediente

200 g cuşcuş 200 g năut 200 g fasole boabe 200 g linte 3 morcovi 50 g porumb din conservă 1 ardei gras roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 linguri bulion 1 linguriţă curry 250 ml supă de legume ulei sare piper 3 fire pătrunjel

bulion

supă de legume

Cum se prepară

Se lasă fasolea, lintea şi năutul să se înmoaie în apă rece de seara până dimineaţă, apoi se fierb separat în trei ape şi se lasă la scurs.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele, ardeiul tăiat cubuleţe, fasolea, lintea, năutul şi se toarnă apă cât să le acopere.

Se fierb, pe foc mic, timp de 20 de minute, apoi se adaugă porumbul, bulionul, praful de curry, usturoiul pisat şi se mai lasă câteva minute ca să se îmbine aromele. Separat, se pune la fiert supa şi când clocoteşte se adaugă cuşcuşul. Se lasă două minute şi se dă deoaparte. Când acest cuşcuş cu sos de legume s-a mai răcit puţin, se adaugă trei linguri de ulei, sare, piper şi pătrunjelul tocat.

cuşcuş

Pe o farfurie se pune acest cuşcuş cu sos de legume şi se decorează cu pătrunjel.

Sarmale cu cuscus

Sarmale cu cuscus

Placinta cu blat de cuscus

Placinta cu blat de cuscus

Supa de linte, grau si chimen

Supa de linte, grau si chimen

sursa foto: Shutterstock