Desert cu banane şi portocale

desert cu banane si portocale jpeg

Este un desert care nu necesită mult timp în bucătărie şi care este foarte uşor de preparat. Aşadar, dacă aveţi poftă de un desert uşor cu fructe aceasta este alegerea perfectă. Evident, poţi folosi ce fructe vrei.

Ingrediente (4 porţii) 1 ou 2 linguri cacao 1 cană apă minerală 1 pahar ulei 4 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 1 cană făină 4 banane 2 portocale 500 ml smântână 5 linguri miere frunze de mentă

Mod de preparare

Cacaua se amestecă cu făina, oul, apa minerală şi zahărul. Se adaugă uleiul, esenţa şi compoziţia se bate bine cu telul.

image

Într-un vas termorezistent sau într-o tavă mai mică unsă şi tapetată, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit circa 20-25 de minute. Se lasă la răcit, după care se taie cubuleţe.

image

Smântâna se aşază într-un bol. Se pune mierea, se rade coaja de la o portocală şi se amestecă bine. Bananele se taie felii şi se stropesc cu puţină zeamă de portocală.

image

În pahare mai mari sau în cupe se aşază câteva cubuleţe de pandişpan, câteva felii de banane, se toarnă cremă de smântână şi se continuă încă o dată cu aceleaşi straturi. Se ornează cu felii şi coajă de portocală şi cu mentă.

image