Desert cu biscuiţi şi frişcă

prajitura biscuiti jpeg

Poate fi impropriu denumită negresă cu frişcă. Dar este, mai degrabă, o combinaţie delicioasă de biscuiţi cu cacao şi frişcă.

Ingrediente (8 porţii)

170 g unt 150 g zahăr 3 ouă 90 g făină 10 biscuiţi cu cacao 5 biscuiţi cu unt 30 g cacao 1 praf de copt 1 praf de sare

Cum se prepară

Se freacă sau se mixează ouăle cu zahărul şi praful de sare până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă untul înmuiat, frecând în continuare, apoi se pune, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi cacaua. La sfârşit, se adaugă biscuiţii rupţi bucăţele şi se amestecă uşor pentru ca aceştia să rămână vizibili în compoziţie, fără a se sfărâma.

Se toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu folie specială pentru copt, şi se coace circa 30 de minute la temperatură potrivită.

După răcire, se taie prăjitura pătrate. Bucăţile se tăvălesc prin fulgi de cocos. Se taie un capac deasupra fiecărui pătrat, doar într-o parte, şi se adaugă frişcă. Se ţine la rece până în momentul servirii.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg