Desert matinal: prăjitură de curmale şi caise confiate

În dimineţile reci de primăvară, cafeaua sau ceaiul pot fi servite alături de o delicioasă prăjitură cu fructe uscate. Diana Henry, autor al unor cărţi de bucate şi blogger al publicaţiei „The Telegraph“, împărtăşeşte cititorilor reţeta delicioasă pe care o experimentează de ani buni în bucătărie: prăjitura de curmale şi caise confiate. Ingrediente:
150 grame de curmale uscate
75 grame de caise uscate mărunţite
75 mililitri de suc de mere
175 de grame de unt
140 de grame de zahăr brun
coaja rasă a unei singure portocale
un ou bătut
100 grame de făină albă
125 grame de făină de malţ
1 lingură de praf de copt
un vârf de cuţit de condimente mixte
o lingură de pudră de nucşoară
50 grame de nuci pecan mărunţite în bucăţi mai mari
o lingură şi jumătate de seminţe de dovleac
o lingură şi jumătate de seminţe de floarea-soarelui
o lingură de seminţe de susan (opţional)
află modul de preparare pe adevarul.ro