Dovlecei umpluţi cu pui şi parmezan
Daca te-ai săturat de dovlecei pane, chifteluţe de dovlecel cu brânză, sufleu cu dovlecel, aici găseşti încă o reţeta delicioasă cu dovlecei.
De ce ingrediente ai nevoie
4 dovlecei mari, înjumătăţite în lungime
3 linguriţe ulei de măsline extra virgin
1 ceapă galbenă mică
2 căţei usturoi
400 g carne tocată de pui
1 linguriţă de busuioc uscat
1/4 cana parmezan ras
100 g brânza mozzarella rasă
3 ceşti sos de roşii
Cum prepari
Preîncălzeşte cuptorul la 400 de grade. Pune ¾ sos de roşii în tr-o tavă de copt. Tai dovleceii în jumătate pe lung şi scobeşti o partte din miez.
Într-o cratiţă mare, încălzeşte 1 lingură ulei de măsline. Căleşte ceapa 2 minute, apoi adaugă usturoiul pentru încă 30 de secunde şi pui carnea tocată de pui, miezul de dovlecel scos şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Adaugă sosul rămas rămas şi căleşte 10 minute.
Pune jumătăţile de dovlecel în tava pregătită. Umple-le cu amestecul de carne, acoperă bărcuţele cu parmezan şi mozzarela rasă şi pune o folie peste tavă.
Dă la cuptor de 20-25 de minute până se topeşte parmezanul şi mozzarella.
Sursa www.flavorthemoments.com