Dulceaţă de afine

Un dulce de poveste care ne stârneşte o mulţime de amintiri! Toate se leagă de un anumit fel de dulceaţă pe care o găseam, de fiecare dată, acasă în cămara mamei sau a bunicii. Combinaţia de fructe dulci, bine coapte, nu lovite, şi zahăr va stârni întotdeauna pasiuni. Nimic nu e complicat în prepararea ei, ci ai nevoie de răbdare şi grijă.
Ingrediente 1 kg afine 1 kg zahăr 1 lămâie
Mod de preparare
Cureţi şi speli afinele, apoi le aşezi într-o cratiţă astfel: un strat de fructe, unul de zahăr şi tot aşa până termini in gredientele, iar ultimul strat să fie de afine. Storci zeama de lămâie, acoperi cu un capac şi laşi până a doua zi când aşezi vasul la foc domol şi fierbi până când se topeşte zahărul. Iei spuma care se formează şi o mai ţii pe foc până când se leagă dulceaţa. Dai vasul deoparte, îl acoperi cu un prosop fierbinte şi o ţii până când se răceşte, apoi o torni în borcane sterile, pe care le închizi ermetic.