Dulceaţă de cireşe amare

dulceata de cirese amare jpeg

Este imposibil să nu iubeşti acest desert savuros! Dulceaţa, ajunsă în Europa în urmă cu 400 de ani, a reuşit să treacă proba timpului, fiind apreciată şi în prezent pentru gustul său deosebit. Încearcă şi tu reţeta cu cireşe amare pe care ţi-o propunem astăzi!

 Ingrediente: 2 kg zahăr 2 kg cireşe amare

Mod de preparare

Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi şi le pui într- o oală cu pereţii groşi. Presari zahărul şi laşi deoparte 3 ore, la temperatura camerei, până când cireşele îşi lasă zeamă, apoi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi, aşezi oala pe aragaz, la foc mare, amestecând din când în când. Aduni spuma, iar în momentul în care dulceaţa începe să se lege, dai focul la minimum. Laşi să fiarbă până când scade zeama la jumătate. Când este gata,

torni dulceaţa în borcane sterilizate pe care le laşi la răcit cu capacele înfiletate şi cu gura în jos.