Dulceaţă de cireşe amare

dulceata de cirese amare jpeg

Este imposibil să nu iubeşti acest desert savuros! Dulceaţa, ajunsă în Europa în urmă cu 400 de ani, a reuşit să treacă proba timpului, fiind apreciată şi în prezent pentru gustul său deosebit. Încearcă şi tu reţeta cu cireşe amare pe care ţi-o propunem astăzi!

 Ingrediente: 2 kg zahăr 2 kg cireşe amare

Mod de preparare

Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi şi le pui într- o oală cu pereţii groşi. Presari zahărul şi laşi deoparte 3 ore, la temperatura camerei, până când cireşele îşi lasă zeamă, apoi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi, aşezi oala pe aragaz, la foc mare, amestecând din când în când. Aduni spuma, iar în momentul în care dulceaţa începe să se lege, dai focul la minimum. Laşi să fiarbă până când scade zeama la jumătate. Când este gata,

torni dulceaţa în borcane sterilizate pe care le laşi la răcit cu capacele înfiletate şi cu gura în jos.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg