Dulceaţă de trandafiri

Ştiai că în bucătăria indiană, dulceaţa de trandafiri se numeşte Gulkand şi este recomandată în tratamentul multor afecţiuni? Trandafirii de dulceaţă se cultivă în India încă din secolulul al XV-lea, de pe vremea împăraţilor moguli. Tu poţi face dulceaţă de trandafiri şi din cei albi şi galbeni, însă cei roz şi parfumaţi sunt cei mai utilizaţi în prepararea dulceţurilor. Ai nevoie de petale proaspete, cărnoase şi curate, fără urme de vestejire. Presează petala puţin cu unghia şi dacă rămâne semn înseamnă că este crudă şi numai bună de dulceaţă.
Dulceaţă de trandafiri - Ingrediente
350 g petale de trandafir 1 l apă 600 g zahăr 1 plic sare de lămâie
Dulceaţă de trandafiri - Mod de preparare
Pui la foc apa cu zahărul şi le fierbi până obţii un sirop. Între timp, freci petalele de trandafir cu sarea de lămâie până îşi lasă zeama. În siropul obţinut adaugi petalele de trandafir. Aduni spuma care se formează, ori de câte ori este nevoie. Pentru a verifica dacă dulceaţa este gata, pui câteva picături de sirop pe o farfurie, şi dacă se întăresc imediat poţi opri focul.