Dulceaţă de trandafiri

dulceata de trandafiri jpeg

Ştiai că în bucătăria indiană, dulceaţa de trandafiri se numeşte Gulkand şi este recomandată în tratamentul multor afecţiuni? Trandafirii de dulceaţă se cultivă în India încă din secolulul al XV-lea, de pe vremea împăraţilor moguli. Tu poţi face dulceaţă de trandafiri şi din cei albi şi galbeni, însă cei roz şi parfumaţi sunt cei mai utilizaţi în prepararea dulceţurilor. Ai nevoie de petale proaspete, cărnoase şi curate, fără urme de vestejire. Presează petala puţin cu unghia şi dacă rămâne semn înseamnă că este crudă şi numai bună de dulceaţă.

Dulceaţă de trandafiri - Ingrediente

350 g petale de trandafir 1 l apă 600 g zahăr 1 plic sare de lămâie

Dulceaţă de trandafiri - Mod de preparare

Pui la foc apa cu zahărul şi le fierbi până obţii un sirop. Între timp, freci petalele de trandafir cu sarea de lămâie până îşi lasă zeama. În siropul obţinut adaugi petalele de trandafir. Aduni spuma care se formează, ori de câte ori este nevoie. Pentru a verifica dacă dulceaţa este gata, pui câteva picături de sirop pe o farfurie, şi dacă se întăresc imediat poţi opri focul.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg