Falafel (de post)

1 falafel jpg jpeg

Reţetă tipic libaneză, şi-a găsit locul perfect în buctăria noastră.

Ingrediente

Ai nevoie de

250 g năut 1 ceapă mare tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel verde tocat 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă chimen 2 linguri făină grâu sare piper 2 linguri ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pui năutul într-un vas, îl acoperi cu apă rece şi-l laşi peste noapte să se înmoaie. Îl strecori, îl pui într-o oală cu apă şi-l fierbi la foc mic, o oră din momentul în care începe să dea în clocot. Îl scurgi şi-l laşi să se răcească.

Între timp, pui într-un bol încăpător ceapa tocată, usturoiul, coriandrul, chimenul, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, după gust, şi făina. Adaugi năutul şi mixezi ingredientele până obţii o pastă.

Încingi tigaia cu uleiul, iar din pastă formezi biluţe de mărimea unor chiftele pe care le turteşti uşor. Le prăjeşti pe ambele părţi până devin aurii. Le serveşti calde.

sursa foto: www.savoryandsweetnyc.com