Farffale cu ciuperci şi smântână

farffale cu ciuperci si smantana shutterstock 66031291 jpeg

Pastele te pot scoate întotdeauna din încurcătură. Iar imaginaţia ta culinară pot transforma un preparat banal, într-unul foarte gustos şi chiar sofisticat.

Ingrediente

400 g paste farffale 250 g ciuperci champignon 1 ceapă 2 căţei de usturoi 300 ml smântână dulce 20 g unt piper alb măcinat 1 crenguţă rozmarin verde sau pătrunjel verde sare

Mod de preparare

Se încinge untul, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile curăţate, spălate, scurse bine de apă şi tăiate mărunt sau felii subţiri. Se continuă călirea, amestecând mereu până scade bine zeama şi ciupercile sunt bine pătrunse.

Se condimentează cu usturoi zdrobit, sare, piper alb măcinat, după gust, şi după ce se mai călesc un minut, se iau deoparte de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se fierb al dente pastele în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu smântâna dulce. Se adaugă sosul de ciuperci, se amestecă cu grijă să nu se sfărâme pastele şi se aşază într-o

salatieră mare. Se decorează cu crenguţa de rozmarin verde şi se servesc imediat.

sursa foto: Shutterstock