Fasole nouă în sos de roşii

Boabele noi de fasole au un gust deosebit şi fierb mai repede decât fasolea uscată. Pentru că este şi sezonul roşiilor, ai cel mai bun motiv pentru a prepara fasole în sos de roşii.
De ce ai nevoie
400 g fasole boabe
2-3 linguri ulei
1 ceapă
1 frunză de dafin
2 linguri pastă de tomate
1 lingură muştar
800 g roşii
1 lingură zahăr brun
pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară fasolea
Speli boabele de fasole, apoi le fierbi în apă cu sare până încep să se înmoaie, dar nu sunt fierte în totalitate. Scurgi fasolea şi dai drumul la cuptor.
Încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată până când se înmoaie. Adaugi pasta de tomate, muştarul, mai ţii pe foc un minut, apoi adaugi fasolea, roşiile descojite tocate, zahărul, foaia de dafin şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui preparatul într-o tavă şi ţii fasolea la cuptor o oră. Nu este nevoie să amesteci.