File de cod cu cartofi

Dacă nu serveşti de obicei peştele alături de o porţie de cartofi, îţi recomandăm o reţetă delicioasă care îţi va schimba părerea. Asezoneză-l cu mazăre, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
1 cartof dulce, feliat pe lungime
1 lingură ulei
15 g unt
1 căţel de usturoi, pisat
1 lingură pătrunjel tocat
175 g file de cod
75 g mazăre congelată
½ avocado
zeamă de lămâie, după gust
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi feliile de cartofi cu puţin ulei, apoi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor într-o tavă, timp de 20 de minute.
Într-un bol, zdrobeşti untul împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Ungi peştele şi dai la cuptor alături de mazăre, pentru 5 minute. Pisezi avocado şi îl amesteci cu mazărea. Serveşti codul cu cartofii şi mazărea. Asezonezi cu zeamă de lămâie.
Sursa https://realfood.tesco.com