File de cod cu cartofi

peste cu mazare jpeg

Dacă nu serveşti de obicei peştele alături de o porţie de cartofi, îţi recomandăm o reţetă delicioasă care îţi va schimba părerea. Asezoneză-l cu mazăre, pentru un plus de savoare.

Ingrediente

1 cartof dulce, feliat pe lungime

1 lingură ulei

15 g unt

1 căţel de usturoi, pisat

1 lingură pătrunjel tocat

175 g file de cod

75 g mazăre congelată

½ avocado

zeamă de lămâie, după gust

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi feliile de cartofi cu puţin ulei, apoi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor într-o tavă, timp de 20 de minute.

Într-un bol, zdrobeşti untul împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Ungi peştele şi dai la cuptor alături de mazăre, pentru 5 minute. Pisezi avocado şi îl amesteci cu mazărea. Serveşti codul cu cartofii şi mazărea. Asezonezi cu zeamă de lămâie.

Sursa https://realfood.tesco.com