Focaccia cu măsline
Focaccia cu măsline este un preparatdelicios, cu un aluat moale la interior și o crustă crocantă la exterior, perfect pentru a fi savurat ca aperitiv sau alături de diverse preparate.

Ingrediente
500 g făină
20 g drojdie proaspătă
250 ml apă călduță
1/2 linguriță zahăr
sare, după gust
2 linguri ulei de măsline
150 g măsline verzi, fără sâmburi
1/2 linguriță rozmarin uscat
ulei de măsline, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci drojdia proaspătă, zdrobită, cu apa și cu zahărul, și o lași deoparte.
Separat, combini făina cu sarea, torni amestecul cu drojdie și începi să frămânți aluatul. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic și pufos pe care îl lași să dospească o oră.
Presari puțină făină pe un blat și mai frămânți puțin aluatul, apoi, cu mâna, îi dai o formă rotundă sau ovală și-l așezi într-o tavă tapetată, în care îl mai lași 15 minute la crescut. Pui din loc în loc măsline, presari rozmarin și mai stropești cu puțin ulei de măsline. Dai tava la cuptorul încins în prealabil și o ții până ce focaccia devine aurie și crocantă.