FOTO Brioşe cu mascarpone şi cafea

Briose cu mascarpone si cafea jpeg

Mascarpone este o brânză italiană care foarte populară în împrejurimile oraşului Milano. Această cremă fină se înrudeşte ca gust şi consistenţă cu untul, numai că diferă procesul de preparare. Pentru a obţine mascarpone, laptele este lăsat la prins 24 de ore, apoi se strânge smântâna formată deasupra şi se fierbe cu o substanţă acidifiantă. Compoziţia obţinută se lasă la scurs şi aşa se obţine delicioasa cremă mascarpone, cu care poţi prepara şi aceste brioşe cu mascarpone şi cafea.

Brioşe cu mascarpone şi cafea - Ingrediente

1 lingură cafea măcinată 50 g pulbere cappuccino 100 ml apă 2 ouă 100 g zahăr 150 g mascarpone 200 g făină 1 praf de copt 1 lingură de cacao 50 ml ulei

150 ml frişcă lichidă

1 pachet zahăr vanilat

150 g mascarpone

12 boabe de cafea din ciocolată

Brioşe cu mascarpone şi cafea - Mod de preparare

Se toarnă apa fiartă peste cafea şi cappuccino, se amestecă şi se lasă să se decanteze şi să se răcească. Ouăle se bat spumă cu zahărul şi se adaugă 150 g de mascarpone.

image

Se adaugă amestecul de cafea şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. În cele din urmă se adaugă uleiul şi se omogenizează totul.

image

Se ung şi se tapetează cu pesmet cupele de brioşă de la o formă de copt şi se umplu cu aluat. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute.

image

Se bate frişca cu zahărul vanilat şi se încorporează uşor 150 g de mascarpone, după care se pune într-un poş.

image

Se taie un capac orizontal la fiecare brioşă, se pune cremă cu frişcă şi se aşază deasupra capacul. Se decorează partea de sus a fiecărei brioşe cu cremă şi cu boabele de cafea din ciocolată.

image