FOTO Chec cu glazură de ciocolată

Simplu şi uşor de preparat, acest chec cu glazură de ciocolată este acel desert cu care îi poţi impresiona pe piticii din familie. În numai o oră.
Ingrediente (1 chec)
200 g unt 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 4 ouă 150 g iaurt 400 g făină 1 pachet budincă vanilie 100 g ciocolată menaj glazură 100 g ciocolată neagră 20 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle şi iaurtul.

Se amestecă făina cu praful de budincă şi se încorporează în compoziţie.

Se unge şi se tapetează forma. Ciocolata de menaj se taie bucăţele. Se toarnă aluatul şi se pune ciocolata.

Se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Se scoate checul şi se lasă să se răcească.

Ciocolata neagră se topeşte în bain-marie şi se toarnă peste chec. Se dă la frigider 30 de minute.

Se topeşte ciocolata cu lapte în acelaşi mod. Se pune într-un şpriţ şi se decorează checul. Se dă din nou la rece.
