FOTO Ciuperci umplute cu bacon şi spanac

Ciupercile sunt foarte gustoase gătite simle. Gândeşte-te atunci cum sunt în combinaţie cu şuncă, spanac şi brânză parmezan. Poţi afla urmărind următoarele instrucţiuni.
Ingrediente
520g ciuperci proaspete 2 căţei de usturoi, mărunţit 4 căni spanac proaspăt 4 felii bacon 1 linguriţă ulei de măsline ¼ cană pesmet condimentat 2 linguri brânză parmezan Mod de preparare
Preâncălzeşte cuptorul. Înlătură tulpinile ciupercilor şi taie-le mărunt. Pune o tigaie pe foc. Spală spanacul şi pune-l în tigaie. Găteşte-l pentru 2 minute. Ia-l de pe foc, înlătură lichidul care s-a format în tigaie şi taie spanacul mărunt.

Clăteşte tigaia şi adaugă şunca. Găteşte la foc mic până când şunca se rumeneşte. Scoate şunca pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie şi tai-o mărunt.

Spală tigaia şi pune în ea uleiul de măsline. Adaugă usturoiul şi sotează-l până când devine auriu, cam 2 minute.

Adaugă tulpinile ciupercilor tăiate şi sotează-le cam 2 minute. Înlătură tigaia de pe foc şi combină ciupercile sotate cu spanacul, şunca, pesmetul şi brânza parmezan. Presară sare peste ciupercile care urmează să fie umplute. Umple ciupercile cu mixul de spanac format anterior. Pune-le la cuptor pentru 20 de minute până când se rumenesc pe deasupra. Serveşte-le calde.

sursa: http://www.skinnytaste.com