FOTO Păstrăv la grătar

pastrav gratar jpeg

Vrei să te răsfeţi? Vrei să-şi răsfeţi familia? Du-te la pescărie, cumpără nişte peşte şi prepară cel mai bun păstrăv la grătar pe care l-ai mâncat vreodată. Dar numai urmând indicaţiile noastre.

Ingrediente pentru păstrăv la grătar

4 păstrăvi de circa 300 g fiecare 1 dovlecel 2 ardei graşi 1 legătură mai mare de pătrunjel verde 30 g capere murate 100 g unt 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă seminţe de fenicul

Mod de preparare pentru păstrăv la grătar

Păstrăvii se curăţă de intestine, se spală, se usucă cu prosoape absorbante şi li se taie aripioarele. Ardeii şi dovlecelul se spală, se usucă şi se taie bucăţi.

image

Pătrunjelul verde se spală, se scutură bine de apă şi jumătate din el se toacă. Se amestecă cu caperele tocate, untul moale, zeama de lămâie şi cu feniculul zdrobit.

image

Păstrăvii se ung în interior cu puţin unt şi cu suc de lămâie. Pătrunjelul rămas se introduce în burţile păstrăvilor. Pe exterior se ung cu amestecul de unt cu capere.

image

Se aşază pe grătarul încins şi se frig pe ambele părţi timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Bucăţile de ardei şi de dovlecel se frig alături de peşte.

image

sursa foto: ImageFood