FOTO Pui cu salată de porumb şi dressing de lime
Nici nu ştim cum de nea-m apucat să preparăm această salată, dar s-a dovedit a fi foarte delicioasă.
Pentru 4 porţii
Pentru pui
1 pui sare piper 3 - 4 linguri de feliuţe de chilli împreună cu zeamă de lime din 1 lime şi 1 chilli
Pentru salată
4 porumbi preparaţi pe grătar
3 felii de pâine
250 g şuncă
250 g roşii cherry tăiate în jumătăţi
4 cepe verzi tocate
1/4 cană frunze de mentă tocate
3 - 4 zeamă de lime
Mod de preparare
Încinge cuptorul.
Taie de-a lungul osului spatelui pe fiecare parte. Întoarce puiul şi apasă pe oasele pieptului pentru a-l aplatiza. Aşa ca în fotografie. Asezonează cu sare şi piper pe ambele părţi. Pune-l într-un vas şi stropeşte cu amestecul de lime şi chilli şi acoperă cu el întregul pui. Dă deoparte.
Aşază felii subţiri de lime într-o tavă şi pune deasupra felii subţiri de chili. Aşază puiul peste şi lasă-l să se rumenească 45 de minute sau până când s-a pătruns. Pune puiul pe o farfurie şi acoperă-l cu o folie pentru a-l păstra cald. În aceeaşi tavă pui la rumenit feliile de pâine şi cele de şuncă.
Pâinea o poţi da prin zeama lăsată de pui în tavă. Aşază şunca pe pâine şi pune tava înapoi în cuptor pentru a-l lăsa să se rumenească 20-30 de minute. Dă la o parte din cuptor. Taie şunca în bucăţele mici. Dă deoparte.
Ia puiul cald şi taie făţii subţiri. Dacă vrei, poţi elimina pieliţa.
Pe o farfurie mare, amestecă fâşiile de pui, pâinea şi şunca tăiată. Adaugă roşiile, boabele de porumb scoase de pe ştiulete şi dressing de lime. Amestecă din nou. La final, presari ceapa verde tocată şi menta şi mai poţi pune dressing.
sursa: http://milk-and.blogspot.com.au