FOTO Somon copt în folie cu praz şi ardei gras

foil baked salmon 640 dm jpeg

Primul şi cel mai important lucru legat de prepararea peştelui este că ar trebui să cumperi cel mai proaspăt peşte pe care îl găseşti şi să îl găteşti în aceeaşi zi. Al doilea, ar fă că somonul poate să „îmbrace“ întreaga casă în mirosul său specific dacă îl faci pe aragaz, aşa că ar fi bine să dai drumul la hotă, să îl poşezi sau să.l faci la cuptor.

Ingrediente

1 kg file de somon, tăiat în patru porţii 1 lingură unt 2 linguri ulei măsline 2 ardei graşi, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe 3 fire de praz, curăţate şi tăiate, numai partea albă şi verde deschis sare 1 linguriţă tarhon 4 linguriţe vermut sau vin alb sec 4 felii de lămâie

Mod de preparare

Într-o tigaie mai mare, încinge untul şi uleiul. Pune prazul tocat şi feliile de ardei, presară sare, tarhon uscat şi lasă pe foc până se înmoaie, cam 10-15 minute.

image

Încinge cuptorul. Rupe folii de aluminiu suficient de mari pentru fiecare file de peşte. Pune din amestecul de praz şi ardei în centrul fiecărei folii. Deasupra pune bucăţile de peşte. Presară sare. Stropeşte fiecare fileu cu câte o linguriţă de vermut sau vin. Împătureşte bine fiecare bucată.

image

Pune pacheţelele împachetate pe o foaie de copt şi bagă la cuptor. Lasă până când somonul este pătruns, cam 10-12 minute. Stropeşte cu suc de lămâie sau cu felii de lămâie.

image

sursa: simplyrecipes.com