Frigărui cu ficat și ardei gras

Iată o rețetă savuroasă de frigărui cu ficat și ardei gras.

frigarui cu ficat si ardei gras jpg

Ingrediente

500 g ficat de pui sau de vițel

2 ardei grași, roșii

50 ml ulei de măsline

sare

piper

oregano uscat

1 lămâie

bețe pentru frigărui

Mod de preparare

Speli bine ficatul de pui și îl tai bucăți potrivite pentru frigărui. Speli și ardeii grași, îi cureți de semințe și îi tai bucăți.

Amesteci ficatul cu uleiul de măsline, sare, piper și oregano și lași la marinat 30 de minute, în frigider.

Pe bețele de frigărui, alternezi bucățile de ficat cu ardei, repetând până când umpli bețele.

Preîncălzești cuptorul și coci frigăruile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 15-20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului de gătire. Le servești calde, stropite cu suc proaspăt de lămâie.