Frigărui de cod

frigarui jpeg

Indiferent de modul de preparare, fie că este însoţit de sosuri rafinate, fie de un mujdei şi de o mămăliguţă, gustul peştelui este inegalabil. Pentru astăzi îţi propunem, frigărui de cod. Merg de minune la masa de prânz, dar şi la cină pentru că sunt uşoare şi au un gust delicios.

Ingrediente

500 g file de cod 3 linguri maioneză 4 linguri iaurt zeama de la o lămâie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mentă 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă busuioc ½ ardei iute ½ legătură mărar sare

Preparare

Speli fileurile de peşte, le scurgi, le tai bucăţi şi le pui într-un vas. Toci mărunt ceapa, ardeiul iute, usturoiul şi le pui peste peşte. Amesteci cu mixerul iaurtul cu maioneza şi zeama de lămâie până se omogenizează. Torni sosul în vasul cu peşte şi laşi la marinat în frigider 2 ore.

Înfigi bucăţile de peşte în ţepuşe de frigărui şi le presari cu mentă, cimbru, busuioc şi mărar tocat. Le aşezi pe o tavă încăpătoare, potriveşti de sare şi le introduci în cuptorul preîncălzit 10-12 minute, până se rumenesc. În momentul servirii, decorezi farfuria cu frunze de salată creaţă.