Frigărui de pui

frigarui pui jpeg

La grătar aceste frigărui de pui sunt absolut delicioase. Reţeta este foarte simplă.

Ingrediente

600 g piept de pui 2 căţei de usturoi 8 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie 2 linguri pastă de tomate 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 1 linguriţă de zahăr sare lămâie, după gust

Mod de preparare

Pui la marinat carnea tăiată cuburi cu ulei, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, zeama de lămâie şi sare. Laşi la rece o oră. Tai morcovul rondele, le fierbi în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr, apoi le strecori. Tai şi ardeiul cuburi mari cât carnea. Scoţi carnea din sosul marinat, o scurgi bine şi înfigi cuburile pe ţepuşele umezite în prealabil, intercalate cu rondele de morcovi şi cuburi de ardei. Ungi carnea cu sosul în care a stat la marinat şi aşezi frigăruile pe grătar. Le rumeneşti pe toate părţile şi le serveşti calde, presărate cu ardei iute tăiat mărunt.