Friptură de vită cu sos de verdeţuri
![friptura cu sos de verdeturi jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-e/e22cfd7c-a45d-462b-b736-9b8bb81f9210/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
O reţetă apetisantă, friptura de vită cu sos de verdeţuri te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
650 g carne de vită 100 ml ulei 3 căţei de usturoi 2-3 linguri vin roşu 100 g miere 100 g sos de soia 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 legătură pătrunjel 1 mână frunze de coriandru boia, după gust sare piper
Mod de preparare – Friptură de vită cu sos de verdeţuri
Într-un bol, amesteci 60 ml ulei cu 2 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri de vin roşu, mierea, sosul de soia, 1 lingură pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Torni compoziţia într-o pungă resigilabilă şi combini cu carnea de vită. Închizi şi laşi la marinat, la rece, cel puţin 1 oră.
Scoţi carnea de la marinat şi o usuci pe un prosop de hârtie, apoi o tai în bucăţi potrivite. O condimentezi cu chimion, coriandrul uscat, sare şi piper, după gust. O rumeneşti pe grătarul încins până este bine făcută.
Dai la blender usturoiul şi pătrunjelul rămas împreună cu frunzele de coriandru, boia, oţetul, 1 lingură vin roşu şi restul de ulei, până la omogenizare. Sărezi şi piperezi, după gust. Serveşti friptura cu sos.
Sursa https://www.chelseasmessyapron.com