Friptură umplută cu caşcaval – Reţeta italiană, pas cu pas

friptura de vita umpluta jpeg

Friptura este întotdeauna un deliciu, dacă este pregătită cum trebuie, iar reţeta umplută cu caşcaval şi prosciutto a italienilor trebuie încercată fără îndoială!

De ce ai nevoie pentru a pregăti friptura umplută

3-4 căţei de usturoi, pisaţi

1 ceapă mică, tocată mărunt

pătrunjel, după gust

busuioc, după gust

ceapă verde, după gust

2 linguri ulei de măsline

900 g carne de vită

4 fâşii prosciutto sau jambon

100 g caşcaval

sare, după gust

piper, după gust

sos dulce, opţional

Cum pregăteşti friptura umplută

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un bol, amesteci usturoiul, ceapa, pătrunjel, busuioc şi uleiul de măsline. Baţi carnea ca pentru sniţele. O ungi cu sosul format.

image

Aşezi feliile de prosciutto deasupra într-un strat, apoi continui cu felii de caşcaval.

image

Rulezi şi o prinzi pe alocuri cu aţă alimentară. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

O tai în bucăţi potrivite şi treci prin fiecare câte o scobitoare.

image

Într-o tigaie, rumeneşti, la foc mediu, micile frigărui umplute, 3-4 minute, pe ambele părţi.

image

Dai la cuptor 10 minute. Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi la răcit 5 minute. Serveşti cu sos dulce, dacă doreşti.

Sursa http://www.thechunkychef.com