Fritatta cu brânză feta şi roşii

reteta italiana frittata jpeg

Frittata cu brânză feta şi roşii este un preparat care-şi are originile în Italia. Se aseamănă foarte mult cu omleta, cu menţiunea că spre final se dă şi la cuptor. Este ideală pentru un mic dejun gustos şi sănătos, iar cei mici o vor adora, devorând-o în doar câteva minute!

Ingrediente pentru fritatta cu brânză feta şi roşii

4 ouă

1 praf sare

1 ardei gras

1 ceapă albă

1 ceapă roşie

2 linguri ulei

8 roşii cherry

8-9 felii de salam

8 ciuperci tocate

1 legătură ceapă verde, tăiată

4 linguri brânza feta

sare

piper

pătrunjel proaspăt, pentru decor

Cum se prepară fritatta cu brânză feta şi roşii

Laşi ouăle să se încălzească la temperatura camerei. Între timp, sotezi ardeiul, ceapa albă şi cea roşie într-o tigaie cu ulei încins. Apoi adaugi roşiile tăiate pe jumătate, salamul, ciupercile şi le mai laşi câteva minute, la foc mic, amestecând încontinuu.

Baţi ouăle cu sarea şi le torni peste legume. Adaugi ceapa verde şi brânza feta. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Uniformizezi fritatta cu o spatulă şi introduci tigaia în cuptorul încins, în partea superioară, aproximativ 15 minute, până când oul începe să se umfle.

Când e gata, o laşi să se răcească puţin, apoi o tai felii. O poţi servi atât caldă, cât şi rece, decorată cu pătrunjel proaspăt.

sursă: http://www.stumbleupon.com

http://www.stumbleupon.com