Frittata cu legume. Reţeta de vară a lui Jamie Oliver

Frittata este un fel de omletă densă, aşa că poţi include multe legume în ea, dacă vrei să îi convingi pe cei mici să le consume. Încearcă şi tu această reţetă cu fasole verde şi brânză şi bucură-te de recomandările lui Jamie Oliver. Dacă vrei să faci preparatul mai consistent, poţi adăuga câţiva cartofi noi fierţi şi feliaţi.
Frittata cu legume. Reţeta de vară a lui Jamie Oliver – Ingrediente
100 g fasole verde 6 cepe verzi 3 fire de mentă proaspătă 150 g mazăre proaspătă sau congelată 6 ouă 1-2 linguri unt 40 g brânză de capră parmezan ras
Frittata cu legume. Reţeta de vară a lui Jamie Oliver – Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Fierbi apa într-o cratiţă, tai fasolea verde în bucăţi lungi de 3 cm. Speli şi cureţi ceapa verde, apoi o tai rondele, iar la final alegi frunzele de mentă şi le toci. Fierbi păstăile de fasole verde în cratiţa cu apă fierbinte, 5 minute, adaugi mazărea în ultimele 2 minute de fierbere. Torni toate legumele într-o strecurătoare şi le laşi deoparte.
Baţi ouăle cu un tel, adaugi piper negru măcinat, după gust, şi menta tocată. Topeşti untul într-o tigaie antiaderentă, adaugi ceapa verde şi o căleşti uşor, aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Adaugi în tigaie legumele scurse, apoi torni amestecul de ouă. Rumeneşti aproximativ 2 minute, apoi iei tigaia de pe foc, cu atenţie.
Mărunţeşti sau dai prin răzătoare brânza de capră pe toată suprafaţa omletei, apoi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 5-7 minute, până se rumeneşte. La final, presari puţină mentă tocată şi serveşti această frittata cu legume caldă sau rece, alături de o salată verde.
Sursa+foto: jamieoliver.com