Fursecuri cu cremă de vanilie

fursecuri crema vanilie jpeg

Dacă vrei să te răsfeţi cu ceva dulce la cafea sau ceai, poţi preparar aceste fursecuri cu cremă de vanilie, un deliciu pentru oricine.

Ingrediente pentru fursecuri cu cremă de vanilie

150 g margarină 200 g făină 100 g nuci măcinate 100 g zahăr 1 lingură rom 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie

100 ml lapte

1 lingură amidon

150 g zahăr pudră

200 g unt

2 esenţe de vanilie

Mod de preparare pentru fursecuri cu cremă de vanilie

Se freacă margarina cu zahărul, apoi se adaugă romul, nucile măcinate, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Se obţine un aluat vârtos, care se înfăşoară într-o folie de plastic şi se dă la frigider pentru 30 de minute. Se întinde o foaie de 5 mm grosime, se taie discuri cu un pahar, se aşază într-o tavă unsă şi tapetată şi se dau la cuptor pentru 15-20 de minute. Se fierbe laptele cu amidonul până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi se încorporează treptat compoziţia

de lapte. Fursecurile coapte şi răcite se lipesc două câte două cu crema de vanilie.