Fursecuri cu gem de căpşuni

pentru această reţetă poţi folosi orice tip de gem vrei. Noi am pregătit varianta cu gem de căpşuni pentru că ape acesta îl aveam în cămară.
Ingrediente
500 g făină 250 g zahăr pudră 200 g margarină 1 plic praf de copt 1 esenţă de vanilie 2 ouă 1 borcan gem de căpşuni
Cum se prepară
Se amestecă margarina cu zahărul pudră, apoi se adaugă, pe rând, ouăle, făina, praful de copt şi esenţa de vanilie. Se frământă un aluat omogen, care se dă la frigider pentru 30 de minute. Din aluat se formează bulgăraşi cât o nucă. Aceştia se aplatizează şi se aşază într‑o tavă unsă şi tapetată. În mijlocul fiecărui fursec se apasă cu degetul, ca să se formeze o adâncitură, apoi se dă totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se scot fursecurile, se pune în mijlocul fiecăruia gem de căpşuni şi se aşază pe un platou.