Fursecuri delicioase cu cremă de lămâie

fursecuri cu crema de lamaie jpeg

Iată o reţetă ideală pentru mesele festive, în cazul în care ţi-ai propus să îţi impresionezi familia şi invitaţii cu un desert care va atrage privirile tuturor, prin simplitatea sa.

Fursecuri delicioase cu cremă de lămâie - Ingrediente

Pentru fursecuri

120 g unt moale 30 g zahăr pudră 1 gălbenuş ½ lingură coajă rasă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie ½ linguriţă sare 160 g făină

Pentru crema de lămâie

coaja şi zeama de la 4 lămâi

200 g zahăr tos

100 g unt, tăiat cuburi

3 ouă întregi

1 gălbenuş

Fursecuri delicioase cu cremă de lămâie - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Folosind un mixer vertical, amesteci untul cu zahărul până la omogenizare, aproximativ 3-4 minute. Încorporezi gălbenuşul, coaja de lămâie, zeama de lămâie şi sarea. Cu mixerul setat la viteza cea mai mică, încorporezi făina şi omogenizezi.

Aduni aluatul cu mâinile şi faci din el o bilă. Nu îl frămânţi, ci doar îl aduni în acelaşi loc, manevrându-l foarte uşor. Iei 1 lingură de aluat şi îi dai forma unei mingi de 2-3 cm diametru. Repeţi procedura până termini aluatul.

Aşezi fursecurile în tava tapetată, lăsând spaţiu între ele. Cu degetul dat prin făină, faci o adâncitură în mijlocul fiecărui fursec, suficient cât să încapă o linguriţă de cremă de lămâie. Dai tava la cuptor până se întăresc fursecurile şi se rumenesc uşor pe partea de jos, aproximativ 18-20 de minute.

Pentru cremă, pui coaja şi zeama de lămâie, zahărul şi untul într-un vas rezistent. Îl aşezi pe baie de aburi (deasupra unui alt vas cu apă, care fierbe la foc mic). Te asiguri că apa nu atinge fundul vasului.

Amesteci compoziţia din când în când, până s-a topit tot untul. Baţi uşor ouăle şi gălbenuşul şi le încorporezi în compoziţia de lămâie. Amesteci cu telul până când toate ingredientele sunt bine omogenizate. Apoi fierbi pe baie de aburi 10 minute, amestecând continuu, până când compoziţia devine cremoasă şi consistentă, suficient de groasă ca să acopere spatele unei linguri.

image

Te asiguri că în crema de lămâie nu s-au format cocoloaşe şi că este omogenă şi fină. Iei crema de pe foc şi o dai deoparte să se răcească, amestecând ocazional pe măsură ce se mai răcoreşte. Când s-a răcit, o pui, dacă vrei, într-un recipient etanş. O păstrezi la frigider până când eşti pregătită să o foloseşti.

Când sunt gata fursecurile, le scoţi din cuptor şi umpli spaţiul cu crema de lămâie. Dacă adâncitura s-a mai redus, apasă uşor cu o lingură, cât timp fursecurile sunt calde încă, şi umple-le imediat cu cremă. Dacă vrei, dai tava din nou la cuptor câteva minute, ca să se întărească crema. Dacă le serveşti proaspete, poţi să sari peste această etapa. Înainte de servire, le pudrezi cu zahăr.

Sursa + foto: madaboutkitchen.wordpress.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg