Găluşte cu căpşuni

Cine a crezut că găluştele se pot prepara numai cu prune, s-a înşelat amarnic. Această reţetă este o bună dovadă.
Ingrediente (10 porţii)
600 g cartofi 1 praf de sare 4 linguri ulei 200 g făină 2 ouă 500 g căpşuni 100 g unt 100 g pesmet 150 g zahăr scorţişoară
Mod de preparare
Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, iar după ce intră cu uşurinţă furculiţa în ei îi scurgi şi-i laşi la răcit. Îi descojeşti şi-i pasezi ca pentru piure. Încorporezi ouăle, uleiul, făina în ploaie şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l împarţi în bucăţi egale. Înfăşori fiecare căpşună în aluat.
Pui la fiert, într-o cratiţă, apă cu sare şi când clocoteşte dai drumul la găluşte. Sunt fierte când se ridică la suprafaţă. Separat, topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti pesmetul. Treci găluştile prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.
foto: profimedia