Gem de caise fără zahăr

gem caise fara zahar jpeg

Pentru 7 borcane de gem de caise fără zahăr ai nevoie de fructe bine coapte. Este o dulceaţă de care se pot bucura şi cei care suferă de diabet sau cei care ţin o cură de slăbire dar nu se abţin de la o lingură de gem pe o felie de pâine de secară. Îl poţi mânca, aşa preparat, sau în diverse prăjituri, ale căror reţete le poţi găsi chiar pe site-ul nostru.

Gem de caise fără zahăr - Ingrediente

2 kg caise 250 g îndulcitor 1 lămâie

Gem de caise fără zahăr - Mod de preparare

Speli caisele şi le pui la scurs. Le rupi în două şi le îndepărtezi sâmburii. Este bine să alegi fructe bine coapte, deoarece acestea sunt mai dulci şi mai aromate. Amesteci fructele cu înducitorul într-un vas smălţuit şi le laşi peste noapte. A doua zi, aşezi vasul la foc mic, după care dai focul mai tare. Storci lămâia şi pui sucul peste gem. Amesteci din când în când cu o lingură de lemn. Gemul este gata atunci când fructele s-au legat şi nu mai au zeamă. Dai gemul deoparte şi-l laşi să se răcorească puţin. Pentru o compoziţie mai fină, poţi zdrobi fructele cu blenderul după ce au dat câteva clocote. Între timp, speli borcanele şi le pui la sterilizat câteva minute în cuptor. Pui gemul de caise fără zahăr în borcane cât timp este cald. Legi borcanele cu celofan şi sfoară şi le ţii în cămară.