Ghebe la cuptor

ghebe la cuptor jpeg

Fie că e vorba de hribi, fie că sunt de tip champignon, din ciuperci se pot prepara o mulţime de feluri de mâncare. Unul dintre acestea îl găseşti mai jos

Ingrediente

1 kg ghebe 300 g tăiţei 2 cepe 2 ardei graşi roşii 200 g caşcaval 4 castraveţi muraţi 2 linguri ulei 200 g coacăze pentru decor sare piper

Mod de preparare

Curăţă ghebele, spală-le bine şi taie-le în două sau cum doreşti. Fierbe tăiţeii în apă cu sare, după care îi clăteşti, să se ducă amidonul, şi-i pui la scurs.

Pune uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.

După ce s-a înmuiat ceapa, adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri şi ghebele. Lasă pe foc circa 10 minute, după care pune-o la răcit.

Într-un vas, amestecă tăiţeii cu compoziţia de ciuperci, castraveţii muraţi tăiaţi felii sau cum doreşti, cu sare şi cu piper.

Amestecul îl aşezi într-o tavă unsă cu unt, adaugi caşcavalul ras şi dai la cuptor pentru 15 minute. Ciupercile se servesc calde, decorate cu coacăze.